اگه میخواید با تاریخچه و کاربرد نرم افزار فتوشاپ در شغل های مختلف آشنا بشید با ما در ادامه همراه باشید. در این مقاله به بررسی پیدایش نرم افزار فتوشاپ و انواع کاربردهایی که میتونه برای ما داشته باشه پرداختیم.
فتوشاپ چیست؟
فتوشاپ یکی از محبوب ترین نرم افزار های ویرایش عکس است که اکثرا در فعالیت های گرافیکی کاربرد دارد.
فتوشاپ یا Photoshop در فارسی به معنای کارگاه عکس می باشد.
در سال ۱۹۸۷ فردی به نام توماس نویل که در دانشگاه میشیگان تحصیل میکرد توانست یک تصویر سیاه و سفید را در یک نمایشگر یک بیتی نمایش دهد. این نرم افزار ابتدا در سال ۱۹۸۷ توسط برادران نویل توسعه یافت و سپس در سال ۱۹۸۸ به شرکت Adobe Systems فروخته شد.
پیشنهاد مطالعه:
داستان آلبرت انیشتین: سفری از ذهن تا نورستان
در سال ۱۹۹۵، ادوبی فتوشاپ را به قیمت ۳۴٫۵ میلیون دلار از برادران نویل خرید. با پیشرفت کامپیوترها و پیشرفت فناوری عکاسی دیجیتال، تقاضا برای کار با نرم افزار فتوشاپ افزایش یافت.
یکی از ویژگی های خوب این نرم افزار نسبت به دیگر نرم افزار های ویرایشگر عکس این است که می توان فایل های خروجی آن را که با فرمت PSD است در نرم افزار هایی مانند ایلوستریتور ، پریمیر و… که توسط شرکت ادوبی ساخته شده اند اجرا و استفاده کرد.
برخی از خدمات نرم افزار فتوشاپ :
- طراحی تصاویر سه بعدی
- تغییر اندازه تصاویر
- کپی تصاویر
- قرار دادن تصاویر بر روی یکدیگر
- کم حجم کردن تصاویر
- ایجاد تصاویر متحرک ( gif )
- رنگ کردن تصاویر سیاه و سفید
- فیلتر کردن تصاویر
کاربردهای فتوشاپ
پیشنهاد مطالعه:
برنامه نویسی برای کودکان! میشه؟
1- طراحی لوگو با استفاده از فتوشاپ
همانطور که گفته شد از فتوشاپ میتوان برای طراحی لوگو هم استفاده کرد. نرم افزار های گوناگونی برای طراحی لوگو وجود دارد اما بهترین آنها فتوشاپ و ایلوستریتور است .
پیشنهاد مطالعه:
2- طراحی پوستر های تبلیغاتی
یکی از بهترین روش های در ذهن مخاطب ماندن برای هر کسب و کاری، نمایش تبلیغات بنری و بیلبوردی است. استفاده از خلاقیت در یک پوستر تبلیغاتی می تواند این موضوع تقویت کند. فتوشاپ به عنوان برترین و قوی ترین نرم افزار طراحی پوستر های تبلیغاتی شناخته می شود.
اگر توهم میخوای به عرصه برنامه نویسی، هوش مصنوعی و بازی سازی پا بذاری. دوره جادوگری با پایتون برای کودکان و نوجوانان برای تو آماده شده.
آینده از همینجا شروع میشه…
3- طراحی کارت ویزیت
یکی از مهمترین بخش های کاری طراحان گرافیک به خصوص طراحانی که به نرم افزار فتوشاپ مسلط هستند، طراحی و چاپ کارت ویزیت است. کارت ویزیت یکی از ابزار های تبلیغاتی است که برای معرفی کسب و کار و اراِئه اطلاعات خدمات و راه های ارتباطی با هر کسب و کار استفاده می شود.
4- طراحی رابط کاربری (ui)
یکی از بخش های مهم در طراحی سایتها طراحی رابط کاربری آن است. طراحان میتوانند از ابزارهای مختلف فتوشاپ برای ایجاد شکلها، اعمال رنگها و افکتهای ویژه بهرهبرده و آیکونها، لوگوها و دکمه های خلاقانه و جذاب را ایجاد کنند.
برای مشاهده صفحه گردولرن در اینستاگرام کلیک کنید.
فتوشاپ دارای ابزارهایی است که به طراحان اجازه میدهد تصاویر پسزمینه را ویرایش، تنظیم و بهینهسازی کنند و آنها را با فرمت مناسب برای رابط کاربری آماده کنند.
برای مشاهده انواع آموزش های ما در آپارات کلیک کنید.
5- نقاشی دیجیتال
نقاشی دیجیتال، نوعی از تصویر سازی است که به وسیله کامپیوتر از ابزار های هوشمند و دیجیتال به جای ابزارهای سنتی مثل مداد و آبرنگ استفاده می کند.
فتوشاب کامل ترین نرم افزار برای نقاشی دیجیتال است
پیشنهاد میکنیم از صفحه اطلاعات عمومی گردولرن دیدن نمایید.
6- تایپوگرافی
کلمه تایپو گرافی از دو کلمه تایپ و گراف تشکیل شده که به معنی پردازش هنری متن ها است
استفاده از تایپوگرافی در یک طرح، می تواند به خوبی توجه مخاطب را جلب کند و یکی از مهارت هایی که بسیاری از طراحان تمایل دارند آن را به خوبی یاد بگیرند است.
برای اینکه کلمات چاپی خیلی خشک به نظر نرسند و مخاطب را جذب کنند، طراح گرافیک تغییراتی در اندازه، شکل حروف و… ایجاد می کند.
7- کاربرد فتوشاپ در معماری
این نرم افزار یکی از معروف ترین وقدرتمند ترین نرم افزار ها در حوضه طراحی تصویر و ویرایش است که در معماری کاربرد زیادی دارد. در ادامه کاربردهای فتوشاپ در معماری را توضیح دادیم.
معماران از فتوشاپ برای ایجاد و ویرایش ترسیم های مربوط به طرح های ساختمانی استفاده میکنند. آنها میتوانند تصاویری که با پروژه هایشان ارتباط دارند را با استفاده از فتوشاپ ویرایش کنند. آنها از تصاویر جمعآوری شده مانند نقشهها، عکسهای محیطی و مدلهای سهبعدی استفاده کرده و با در کنار هم قرار دادن آن ها، تصویری زیبا از هنر معماری خود نمایش می دهند.
نرم افزار فتوشاپ می تواند برای طراحی و ویرایش نمودارها و نقشههای فنی به معماران کمک زیادی بکند.
آنها از ابزارهای فتوشاپ برای ایجاد خطوط، علائم و نمادهای مرتبط با ساختمانها استفاده می کنند و اطلاعات فنی را به صورت گرافیکی و روان نمایش می دهند.
لازم به ذکر است فتوشاپ به عنوان یکی از نرم افزار های مورد استفاده معماران شناخته می شود. به عنوان نرم افزار اصلی مربوط به معماری می توان به 3dmax اشاره کرد.
8- کاربرد فتوشاپ در عکاسی
عکاسی به عنوان یکی از جذاب ترین هنر ها و همچنین شغل ها شناخته می شود که عکاس با استفاده از ذوق و سلیقه خود به ثبت لحظات دیدنی و جذاب محیط و افراد می پردازد.
برای ثبت تصاویر زیبا، عکاسان حرفهای اغلب از فیلترهای ویژه عکاسی و لنز ها استفاده میکنند. اما تنها این برای خلق تصاویر جذاب و خلاقانه کافی نیست و بسیاری عکاسان از نرم افزار هایی مانند فتوشاپ استفاده میکنند تا تصاویر را به دلخواه خود تغییر بدهند. این تغییرات شامل ویرایش تصاویر،تغییر پسزمینه، روتوش حرفه ای، ترکیب تصاویر و… میشود.
فتوشاپ میتواند در خیلی چیز ها به عکاسان کمک کنند که در ادامه با 2 تا از آنها آشنا می شوید.
1. رفع مشکلات و نواقص عکس
فرقی نمیکند که عکاسی صنعتی کار کنید یا در آتلیه فعالیت کنید، همیشه در عکاسی مشکلاتی پیش میآید و باید آن ها را تصحیح کنید.
برای مثال فردی که از او عکس گرفتید از لکه های صورتش رضایت ندارد . شما به راحتی با فتوشاپ میتوانید صورت فرد را روتوش کنید به طوری که کاملا طبیعی به نظر برسد.
این روزها اپلیکیشن های زیادی برای روتوش صورت عرضه شده اند اما هیچکدام با کیفیت کار در فتوشاپ قابل مقایسه نیست.
2. تغییر، جایگزینی یا حذف عناصر
به کمک فتوشاپ میتوانید هر عنصر یا قسمتی از عکس که میخواهید را تغییر دهید، به طور مثال شب را به روز تبدیل کنید، تصاویر را بدون خرابی دوربری کنید، فردی را حذف کنید یا وارد تصویر دسته جمعی کنید، بک گراند عکس را تغییر دهید و… .
سخن آخر
در این پست به بررسی نرم افزار فتوشاپ و تمام کاربردهای مهم آن پرداختیم. در انتها می توان فتوشاپ را به عنوان غول بزرگ صنعت گرافیک معرفی کرد. این نرم افزار در سال های اخیر موجب ساخت و کمک به مشاغل زیادی در دنیا شده است و روزانه افراد زیادی با کمک این نرم افزار کسب درآمد می کنند.
تبحر کار با نرم افزار فتوشاپ به عنوان یکی از اصلی ترین ملاک های استخدام گرافیست ها، معماران، طراحان سایت و … در شرکت های مختلف است. پس پیشنهاد می کنیم شما هم استفاده از این نرم افزار رو یاد بگیرین.
حتما نظراتتون رو راجب این پست در کامنت ها بنویسید و بگید کدومتون فتوشاپ بلدید؟ آیا تونستید از این نرم افزار کسب درآمد کنید؟
پیشنهاد مطالعه: