سبد خرید 0
آینده فرزندتان در دستان شماست ( برنامه نویسی برای کودکان )

5 مورد مهم تفاوت های پایتون با اسکرچ و اسکرچ جونیور

تفاوت پایتون و اسکرچ

سلام گردولرنی های عزیزم.

با توجه به ابهامات زیادی که کودکان و نوجوانان و اولیاشون در مورد تفاوت های پایتون با اسکرچ داشتند، سوالاتی از قبیل اسکرج بهتره یا پایتون؟ یا اینکه پایتون و اسکرچ چه فرق هایی باهم دارند؟ و … تصمیم گرفتیم به طور خلاصه و مفید یک بار برای همیشه تکلیف این دو بزرگوار رو مشخص کنیم! بشرط اینکه فقط چند دقیقه کوتاه دل بدین به مقاله☺️

راستش تفاوت های پایتون با اسکرچ خیلی زیاده و نمیشه همه شو با جزئیات توضیح داد! اما در این مقاله خیلی خلاصه و مفید، 5 تفاوت مهم پایتون با اسکرچ رو براتون شرح میدیم و در آخر پیشنهاد و نظر شخصی خودمون رو به اطلاع شما عزیزان میرسونیم:

پایتون یا اسکرچ؟ مسئله این است !

تفاوت های پایتون با اسکرچ، 5 مورد مهم :
1- محدوده سنی :

اسکرچ در دو نوع اسکرچ (مناسب برای ۸ تا ۱۶ ساله‌ها) و اسکرچ جونیور (مناسب برای کودکان ۵ تا ۷ ساله) است که اسکرچ جونیور ساده‌تر از اسکرچ است. اما زبان برنامه نویسی پایتون مناسب برای رده سنی ۸ سال به بالاست.

هرچند به دلیل ماهیت مدرسه مجازی گردولرن که برای کودکان و نوجوانان فعالیت می کند، دوره آموزشی جادوگری با پایتون که پایتون مقدماتی را آموزش می‌دهد، برای رده سنی ۸ تا ۱۸ سال تهیه شده است اما زبان برنامه نویسی پایتون در سنین بالاتر هم کاملاً قابلیت یادگیری و استفاده را دارد. با توجه به تجربه‌ای که در این سال‌ها داشتیم، معمولا رده سنی ۱۲ تا ۱۴ سال بازدهی و سرعت یادگیری نسبتا بیشتری نسبت به سایرین دارند.

2- سرعت یادگیری:

اسکرچ به علت اینکه مبتنی بر چیدن بلوک‌ هاست، ساده‌تر از پایتون است چرا که پایتون مبتنی بر دستورات و کدهای برنامه نویسی به زبان انگلیسی است بنابراین سرعت یادگیری اسکرچ به مراتب نسبت به زبان برنامه نویسی پایتون بالاتر است.

تفاوت های پایتون با اسکرچ - اسکرچ
اسکرچ

درحالی که یادگیری پایتون کاملاً تدریجی و گام به گام بوده و برای نوشتن برنامه‌های سنگین‌تر و حرفه‌ای‌تر لازم است ابتدا با مقدمات پایتون آشنایی پیدا کنید و سپس مرحله به مرحله دانش و تجربه برنامه نویسی تان را گسترش دهید، در اسکرچ در مدت چند دقیقه یا چند ساعت بازی یا انیمیشن دلخواه ساخته می‌شود اما پروژه‌های سطح حرفه‌ای‌تر پایتون بازی سازی‌های پیچیده‌تر و زیباتر و هیجان انگیزتر نیاز به آموزش چند ماهه و پله پله دارد.

تفاوت های پایتون با اسکرچ - پردازش تصاویر در پایتون
پردازش تصاویر در پایتون – ساخت فیلتر عکس
3- کاربردی بودن:

یکی دیگر از تفاوت های پایتون با اسکرچ، کاربردی بودن آنهاست. پایتون در مراتب تحصیلی مثل دبیرستان (دوره متوسطه اول و دوم ) و دانشگاه (دوره کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و مقاطع بالاتر)، در شغل و حرفه نیز کاربرد دارد.

علاوه بر شغل‌هایی که مستقیم به هوش مصنوعی، کامپیوتر و برنامه نویسی مرتبط هستند مثل طراحی و ساخت تجهیزات رباتیک، پزشکی، صنعتی و …، تدریس برنامه نویسی، طراح وب سایت و غیره، حتی در شغل‌ها و حرفه‌هایی که ظاهرا هیچ ارتباطی به هوش مصنوعی ندارند نیز کاربرد دارد.

اسکرچ
اسکرچ
1-3- مثال:

برای مثال در کلاس‌های تدریس برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان که داشتیم به مواردی از این دست بسیار برخورد کرده‌ایم که اولیا و آشنایان دانش آموزان درخواست برنامه‌ای داشتند که در شغل هایشان بتواند ورود و خروج‌ها، تماس مشتریان، حضور و غیاب‌ها و سفارشات را مدیریت و اطلاع رسانی کند. حتی در حرفه‌هایی که به ظاهر کاملاً بی‌ربط با برنامه نویسی هستند مثل مراکز اسکین کر، زیبایی، سالن‌ها و غیره

توسط استاد متخصص برنامه نویسی

اگر توهم میخوای به عرصه برنامه نویسی، هوش مصنوعی و بازی سازی پا بذاری. دوره جادوگری با پایتون برای کودکان و نوجوانان برای تو آماده شده.

آینده از همینجا شروع میشه

پایتون
پایتون

جالب است بدانید پایتون حتی در رشته‌هایی مثل مهندسی آب، جامعه شناسی، روانشناسی و غیره هم کاربرد دارد!

به علاوه پایتون در صنعت های بروز، مدرن و پولسازی مثل بازی‌سازی، علم داده، توسعه وب، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، توسعه رابط‌ های کاربری (ui و ux)، پردازش تصاویر، هک و امنیت، وب اسکراپینگ یا خزش وب (جهت استخراج اطلاعات ارزشمند مشتری و تصمیم آگاهانه)، ساخت اپلیکیشن، سیستم‌های آموزشی و غیره نیز کاربردهای فراوان و اساسی دارد.

برخی از آنها مثل هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ اصلا بستر اختصاصی شان در پایتون است!

بنابراین در می‌یابیم پایتون برای هر نیروی تحصیل کرده و هر کسب و کاری کاربرد دارد. این در حالیست که کاربرد اسکرج در زندگی روزمره تقریباً صفر است و صرفاً می‌تواند کودکان را با اصول برنامه نویسی و تفکر منطقی در سال های بعد آشنا کند.

تفاوت های پایتون با اسکرچ - بازی سازی در پایتون
بازی سازی در پایتون
4- جذابیت:

یادگیری و کار در اسکرچ با صداها و آواهای زیادی همراه است و گرافیک و اشکال زیبا و متنوع در اسکرچ حرف اول را می‌زند. بنابراین اسکرچ برای کودکان نسبت به پایتون از جذابیت بالاتری برخوردار است اما در پایتون حتی برای نقاشی و انیمیشن و بازی‌سازی هم باید دستورات و کلمات انگلیسی نوشت و در این حین، نحوه تکمیل شدن فرایند و کدهای برنامه جذاب و لذت بخش است. بنابراین جذابیت نیز عامل مهمی در مجموعه تفاوت های پایتون با اسکرچ به شمار می آید.

تفاوت های پایتون با اسکرچ - بازی سازی در اسکرچ
بازی سازی در اسکرچ
۵- محدود و نامحدود بودن:

در اسکرچ آموزش‌ها بعد از تکمیل شدن به سطح خاصی محدود و متوقف می‌شود در حالی که در پایتون یادگیری کاملاً بی‌نهایت است و به سطح معینی محدود نمی‌شود. تعدد و تنوع حوزه‌هایی که پایتون در آنها عملکرد خوبی دارد و بستر مناسبی برای آنهاست، منجر به گستردگی زیاد و وسعت زبان پایتون شده است. شما می توانید سنگ بنای آموزش پایتون را در دوره نوجوانی بگذارید و تا سالهای سال فقط همان دانش قبلی خود را گسترش دهید و بروز کنید!

تفاوت های پایتون با اسکرچ - نقاشی با پایتون
تفاوت های پایتون با اسکرچ – نقاشی با پایتون

در آخر پیشنهاد ما به شما با توجه به تجربه ای که در تدریس برنامه نویسی و برخورد با کودکان و نوجوانان داشتیم این است که برای کودک زیر 10 سال خود ابتدا اسکرچ جونیور را انتخاب کنید، زمانی که با زبان گرافیکی و جذاب، با تفکر الگوریتمی و منطقی آشنا شد، درصورتیکه احساس کردید به حوزه برنامه نویسی علاقمند است، زمان این است که آموزش پایتون را برای نوجوان تان، در لیست برنامه های خود قرار دهید!

در این مطلب ما سعی کردیم موارد مهم تفاوت های پایتون با اسکرچ رو توضیح بدیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشه.

لطفا تجربه و نظر خودتون رو با ما در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام و آپارات اینجا کلیک کنید

مشاهده تمام پست های اطلاعات عمومی

مشاهده تمام داستان های انگلیسی با ترجمه

 

 

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://gerdoolearn.ir/?p=11920